onsdag 21. desember 2011

21. desember: Dekorasjon av lys


I går kveld hadde Irene, Synnøve og jeg juleverksted på kjøkkenet der vi dekorerte lys. Jeg har noen nydelige servietter med engler som vi brukte. Det er ganske lett å få til, og resultatet blir veldig flott. Best resultat får en når lysene er helt hvite og med glatt overflate. De minste lysene jeg hadde kjøpt var litt ru i overflaten og var ikke helt snø-hvite. Jeg synes de største lysene ble finest og de var lettes å få til. Jeg er veldig spent på hvordan det blir når lysene brenner, hvite lys lyser som regel opp hele lyset. Er spent på om motivet kommer enda bedre fram da. Men lysene skal ikke tennes før kvelden på julaften så vi får vente å se til da.


Fremgangsmåten til å dekorere lys er som følger: Først klipper en ut motivet fra en serviett som en ønsker å ha på lyset. Ta av de to innerste lagene med serviett så bare det ytterste laget med motiv er igjen. Plasser motivet der en ønsker å ha det. Ta en spiseskje og hold innsiden over et tent stearinlys for å varme opp skjeen. Bruk utsiden av skjeen til å stryke over serviettmotivet til det har smeltet inn i lyset. Det er viktig å varme innsiden og bruke utsiden av skjeen til å stryke på servietten med, da unngår en å få sot på lyset. Skjeen kan bli sotete der en holder det over flammen. Varm skjeen flere ganger så du får smeltet hele motivet inn i lyset. Og vips har du et flott dekorert lys.

I dag har Synnøve og jeg bakt kakemenn. Ute er det helt hvitt, det kom ganske mye snø i går ettermiddag. Tenk om dette kunne holde til julaften og romjulen. Det blir iallefall en flott ramme om julekonserten vi skal på i kveld. Jeg har fått et gavekort på en julekonsert i adventskalenderen min. Så i kveld skal vi i Aksdal kirke og høre på Embla, det gleder jeg med skikkelig til. Det er massevis av julestemning her i huset nå. Ha en fin dag videre så sees vi i morgen:)

1 kommentar:

Petrinetrollmor sa...

Vakre lys. Har aldri prøvd å dekorere lys, men har lyst å prøve :)

Herlig julestemning hos deg her på bloggen.

Ønsker deg ei riktig God Jul !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...