mandag 31. desember 2012

Et lite tilbakeblikk på året 2012 på årets siste dag


Vi er kommet til nyttårsaften og årets siste dag. Da passer det med et lite tilbakeblikk på året som er gått. Dette året har vært fylt med kontraster, det har vært både stor sorg og stor glede. Sorg og glede går hånd i hånd heter det, det har vi fått erfare dette året.

Året startet stilt og rolig uten noen store hendelser. I mars på bursdagen min reiste Irene og jeg til Verona i Italia der vi hadde noen flotte dager. I påsken fikk vi vite at vi skulle bli besteforeldre og utpå forsommeren fikk vi vite at det var en gutt som var i vente. Da var det fram med heklenål og strikkepinner og ut og kjøpe garn i forskjellige blå-nyanser. Det ble både vognteppe, hentesett og lenke til vognen.

Ferien hadde vi i båten vår, vi dro ikke så langt bort. Vi dro rundt i Ryfylkebassenget, til Stavanger og til Kvitsøy. Vi hadde en flott ferie med både sol og regn, i båten koser vi oss uansett vær.

Vi var også på sykehuset og besøkte far de gangene han var innlagt der, det gikk veldig opp og ned med helsen hans. Det er ikke godt å se sin far ha det vondt. Siste dag i september sovnet han stille inn med kone,  døtrene og svigersønnene rund seg. Det var en stor sorg å miste far som har vært en stor del av livet mitt. Når jeg skriver om dette kjenner jeg tårene kommer, savnet er stort.

I oktober reiste vi til Madagaskar på en menighets tur.  Det var en minnerik og flott tur med utrolig mange og sterke inntrykk. Når en ser den enorme fattigdommen gjør det noen med oss, jeg har fått et helt annet perspektiv på livet. Det var også flott å se at prosjekter som vi er med og støtter gjennom kirken, fungerer bra. Denne turen har jeg skrevet om på bloggen  i oktober.

Den 26. november, på sin oldefars dag (denne dagen hadde far blitt 76 år om han hadde vært i blant oss) ble vår første barnebarn født, en nydelig liten gutt som har fått navnet Jakob. Han er en rolig og snill gutt. Vi har fått feire jul sammen med han og på julekvelden fikk jeg det første smilet fra han. Det er stort å bli mormor:)

Nå er et nytt år rett rundt hjørnet og venter på å bli tatt i bruk. Vi vet ikke hva det vil bringe men tar godt i mot det. Nå er kalkunen snart klar til å settes i ovnen, vi skal feire utgangen av 2012 sammen med gode venner. Jeg vil ønske dere alle et riktig godt nytt år.

Det lyser ei stjerne på himlen i kveld
tindrande vakker og klår.
Det vaknar eit gryande håp i vår sjel
mot lysare dagar det går.
Vi gløymer at natta var einsam og lang,
vi gløymer alt strev og alt sut.
Vi står under stjernene
himlen har tent,
og veit vi kan lita på Gud.
Med ønske om eit godt år.

8 kommentarer:

Petrinetrollmor sa...

Ja, du har hatt eit rikt år du som eg med både gleder og sorger. Det var virkelig vakre ord du deler med oss her.

Ønsker deg og dine eit riktig Godt Nytt År !

klem

Janne sa...

Hei og GODT NYTT ÅR til deg og dine!
Håper det nye året blir fyllt med glede:)
Tusen takk for kommentarene fra deg i år!:)
Stor klem fra Janne

Tovepia sa...

Ønsker deg og dine et godt nytt år!!

Takk for følget, nyttårsklem fra mæ;)

Fotograf Britt sa...

Hei...

Ønsker deg og dine...Godt nyttår...

Klem fra Britt.

Reidun sa...

Godt nytt år
Rørande fint innlegg - det einaste me kan vera sikre på er at det nye året vil bringe gleder og sorger.
Men ønske hverandre aller mest av gleder.
Klem fra Reidun

hobbyvimsa sa...

Hei høpp!

Tusen takk for alle fine ord fra deg i året som har gått:)

Ønsker deg et godt nytt år:)

Klem Linda:)

Strikkebesta sa...

Lurt med ei slik oppsummering, sorger og gleder, slik er livet. Ønskjer deg og dine alt godt i det nye året!

Spirea sa...

Kjære deg - så fint med et slikt tilbakeblikk på året. Når man oppsummerer slik, blir det lettere å se velsignelsene - og det blir lettere å se hva som også har satt dypeste spor. Jeg føler enda med deg i din sorg over pappan din. jeg vet hvor vondt det er å miste....
Jeg håper dette året blir et nydelig ett for deg. Barnebarn gir glede og liv - og jeg håper dine dager blir mest gode dette året, på alle måter. Sender deg en god klem fine deg ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...