lørdag 22. desember 2012

Noen førjulstanker

Det er lørdag morgen og to dagen igjen til julaften. Det er helt stille her, det er bare jeg og pus som er stått opp. Nå er det meste klart til jul, har bare igjen å vaske og pynte huset. Det skal vi gjøre i dag og i morgen. Ute er solen i ferd med å komme opp, det ser ut som vi får en nydelig dag med sol og minusgrader ute. I går fikk vi handlet inn mat til jul, selv om vi var på butikken på formiddagen var det mye folk ute i samme ærend. Køen begynte allerede da jeg skulle kjøre av  fra hovedveien og opp til Amandasenteret. Denne dagen hadde jeg skrevet handleliste, noe jeg alltid tenker jeg skal gjøre men aldri gjør. Jeg hadde tenkt å gjøre meg ferdig med å handle mat denne dagen for å slippe å kjøre ut igjen i helgen. Men jeg klarte selvfølgelig å glemme noe så vi får se hvem som blir den heldige som får kjøre ut i dag og få med resten.

Torsdag ettermiddag var vi på julebesøk hos en gammel tante til Steinar. Jeg er allergisk mot julestjerner og hun hadde noen av dem inne i stuen.Vanligvis pleier jeg å spørre om de kan ta julestjernene ut på ett annet rom så lenge jeg er der, det gjorde jeg ikke denne dagen. De så ikke ut som de var helt utsprunget så jeg tenkte det skulle gå bra, vi skulle ikke være der så lenge, men det gikk ikke bra. Da jeg kjørte derfra begynte jeg å bli dårlig, reaksjonen kommer alltid snikende etterhvert. Jeg skulle være med å smøre lefser om kvelden etter dette besøket, da var jeg ikke helt med og det ble bare verre utover kvelden. Til slutt måtte jeg kaste inn håndkle og komme meg hjem. Den kvelden orket jeg ikke hverken å lese avisen eller å skrive handleliste som jeg hadde tenkt. Det ble en tidlig kveld på meg denne kvelden. Det satt litt i neste dag også så jeg får skylde på det siden jeg ikke klarte å få med alt når jeg skrev handleliste om morgenen før vi kjørte ut for å handle. Men det var et koselig besøk da.

Det har vært både bursdagsfeiring og grøtfest på låven denne uken, veldig koselig. Da har jeg fått delt ut resten av julekortene og truffet slekt og venner. Jeg har også fått vært med Jakob, mitt lille barnebarn, flere dagen denne uken. Da koser jeg meg veldig. Han er så skjønn:)

Nå venter jeg på at resten av huset skal stå opp så vi får komme igang med det som skal gjøres. Vi er heldige som har det så utrolig godt. Tankene går til de som ikke har samme mulighet som oss til å handle inn alt de ønsker seg. Noen har knapt til mat hver dag. Det fikk vi oppleve i høst da vi var på Madagaskar, det var vondt å se all fattigdommen. Det er viktig å gi litt av vår overflod til de som ikke har noe, og ikke bare tenke på oss selv og alt vi vil ha. Vi har så uendelig mye mer enn mange andre.

Jeg ønsker alle en fin lørdag på bittelille julaften.

Gjerd inn små øyeblikk av glede.
Gleder kan være lykter som lyser
opp hverdagens veistrekning.
Grip gledene så de kan gripe deg.

ord til ettertanke

2 kommentarer:

Fotograf Britt sa...

Hei..

Du får se på bloggen min...du har vunnet..
http://brittklundli.blogspot.no/2012/12/vinneren-av-knerten-og-lillemor-giveaway.html

Ta kontakt på mail til meg slik jeg får din adresse.....

Ha en fin jul.

Britt.

Spirea sa...

Innom for å ønske deg en velsignet jul med dine <3
Og som du sier...vi har så mye mer enn mange. Det er noe å tenke på.
Må Guds fred senke seg i hjemmet ditt - og må dagene dine gi deg glede. Mange klemmer fra meg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...