onsdag 1. desember 2010

Tova sokker

I dag e det 1. desember og me starte på den første vintermåneden. Her har me hatt flott vintervær i et par veker alt, ikkje vanlig med sol og minusgrader i lange tider i november her på sør-vestlandet. Det e som regel regn og kuling på denna tiå av året. Snøen her e ikkje kommet enda, e veldig spent på om me får lik vinter som me hadde sist vinter. Da låg snøen i 3 månar, det e iallefall ikkje vanlig her på dessa kantar. Me får venta å sjå:)

Nå e de tova sokkane ferdige og klare te å pakkast inn. E ganske fornøyd med resultatet, håper mottakeren også blir det:) For at eg sko klare å følge mønsteret bruke eg ei metallplata me magneter, den e egentlig te broderimønster men fungere godt te strikkemønsterdiagrammer også. Et veldig godt hjelpemiddel for å heila tiå veta kor eg e i mønsteret, flytte magneten for kvar omgang i diagrammet for å veta kor eg e i mønsteret. Sjøl om mønsteret med smørblomsten gjentar seg nedøve følge ikkje mønsteret på hjertene på siå likt, det e ikkje lika mangen omganger i hjerta som i smørblomsten. Det va litt krøkkete forklart, men håpe du forstod ka eg meinte. Mønsteret e ikkje for nybegynnerar, ein bør ha strikka ein del for å få te dessa sokkane. Eg har strikka ganske møkje forskjellig opp gjennom åra så eg e ikkje akkurat ein nybegynnar. Eg strikka to par av dessa te jul i fjord, denna julå blir det et par. Må nok strikka te meg sjøl og ittekvart men det blir ikkje nå.

Sokkane e ferdig tova

Sånn ser de ut under, mønsteret er likt både på øvesia og undersia. Den underste sokken vise øvesia og den øverste vise undersia:)

3 kommentarer:

Meretekj sa...

Nydelige tova sokker du har laget.
Tusen takk for den flotte kurven jeg vant, den har vært i bruk allerede:)
Ønsker deg og dine ei fredfull og fin adventstid.
Klem fra Merete

Anonym sa...

Knall flotte :-)
Må få låna oppskrifta på dei trur eg

mvh
Birgitte

Trulte sa...

Å de ble tøffe som tova. Og så fint mønster det var på dem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...