torsdag 2. desember 2010

Tid for te

Alle som kjenne meg vett at eg e ein tedrikkar av dei store, det går ein del krus gjennom dagen. Eg bruke ikkje sukker i den då, så då e det ikkje så gale:) I avisa her forleden fant eg detta stykket om tedrikking som eg synes va grei lesing:) Så nå kan eg bare fortsetta å drikka te med god samvittighet! Nå ska det vel seiast at eg stort sett drikke svart te, ein og annen gang drikke eg og grønn te, men svart te va jo også bra. Kvit te har eg hørt om men aldri smakt, rød te har eg faktisk aldri hørt om eingang. Koppen på bildet e teen eg koste meg med i går kveld:)


"Høst er tid for tedrikking i lune sofakroker, og i Mat & Helse får vi dessuten vite at te kan være sunt. Svart te har lenge vært satt i sammenheng med en lav forekomst av kreft i mage, tykktarm og bryst, uten at det er endelig dokumentert. Grønn te er ikke gjæret, og dermed blir innholdet av antioksidanter og de antatt kreftforebyggende katekinene enda høyere enn i svart te. Hvit te, som er sjelden og kostbar, skal inneholde stoffer som bremser bakterievekst. Rød te (rooibos) er ikke ekte te, men utvunnet fra en dvergbjørklignende busk. Fargestoffene (flavonoidene) i bladene til den røde teen skal ha god effekt på blodomløp og immunsystem. Les mer på www.matoghelse.no."

(Artikkel fra Haugesunds Avis, lørdag 20. november 2010)

2. desember i dag, å eg kan trekka andre pakken i kalenderen min, yee! Når eg har trekt alle pakkane får eg blogga et innlegg med alle stemlene, te nå så e eg veldig fornøyd med stemplene. Nå ska eg ut og setta meg i ein skikkelig kald bil og kjøra sørøve te Sandnes på skulen. Siste samling før jul, så e det å få skrevet ferdig oppgava ittepå. Snart julaferie!!!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Lykke te :-)

bkt

Anonym sa...

Du har glemt den sunneste teen. Yerba Mate te!

Den inneholder masse antioksidanter, den øker forbrenningen og tilfører kroppen energi. Og my mer..

Sjekk ut www.yerbamate.no

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...