torsdag 16. desember 2010

Dyre popcorn


Tirsdag kveld poppa eg popcorn som me sko kosa oss med når me såg på håndballkamp på TV. Eg vett ikkje heilt ka eg gjorde galt, men popcorna blei ikkje skikkelig poppa. Det blei ein del harde korn som va litt poppa, men de e jo gode å tygga på. Plutselig hadde eg ein halv jeksel, den va rett og slett brekt av. Og så nå rett før jul, hadde ikkje akkurat tenkt meg te tannlegen på ei stund. Ringte te tannlegen onsdag morgen og fekk time allerede torsdag ittemiddag.

Torsdag kom med et forykende vær, snøstorm. Eg hadde ikkje akkurat lyst te å kjøra med piggfrie vinterdekk i dag, og det blei ikkje bedre når eg hørte på radioen at det va kaos i trafikken i heila Rogaland, mange som hadde krasja og kjørt i grøfta. Ikkje nåke problem det, eg tar bussen. Den ska jo være i Aksdal kl. 13.40 og eg hadde time hos tannlegen kl. 14.00. Som tenkt så gjort, eg rundkledde meg og traska ned te veien. Der venta eg, og venta og venta, kor i alle dager blei det av bussen da. Omsider kl. 13.45 komme den sigande, og sjåføren va jo den mest forsiktige me har her på Haugalandet kan du veta. Eg kom trygt fram omsider, om enn litte grann for seint. Det gjekk bra for han føre meg i tannlegestolen va ikkje heilt ferdig. Så då va det iallefall ikkje mi skuld at tannlegen blei forsinka utøve dagen.

Ka e det du har funne på nå da? sa tannlegen te meg når eg kom inn. Sansynligvis nåke eg ikkje sko ha gjort, svarte eg. Da lo tannlegen, ja du har vel det sa han då. Eg va heilt sikker på at eg måtte trekka resten av tanna for det va ganske møkje som va brekt av, men det slapp eg. Detta ska me fiksa, og fiksa gjorde han. Eg e ganske imponert øve alt utstyret de har på tannlegekontoret, og møkje av det hadde eg i munnen på ein gong. Ganske imponerande det og i grunnen. Det såg nesten ut som limpistolen eg bruke det han brukte te å legga inn fylling med. Hadde det ikkje vært for at eg hadde munnen full av allslags utstyr hadde eg spurt han om det va lim han hadde tenkt å reparere med:) Nå har eg fått ei ny og fin tann og ein store rekning med på kjøpet. Så dei popcorna på tirsdag blei i grunnen skikkelig dyre.

1 kommentar:

Anonym sa...

Uff da, men når det først skjedde var det nå greit at det ikkje var midt oppi alle helligdagane i jula når tannlegen har stengt

bkt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...