søndag 15. januar 2012

En tankevekker


"På en grillfest snubler og faller en kvinne. Noen tilbyr seg å ringe en ambulanse, men hun overbeviser at alt er ok med henne, og at hun bare snublet på grunn av nye sko. Hun er litt blek så mannen hennes hjelper henne opp, børster av klærne hennes og gir henne en ny tallerken mat. Hun fester sammen med de andre resten av kvelden. Kvinnens mann ringte senere og fortalte at konen var blitt kjørt til sykehuset senere på kvelden, og hun døde ved 23-tiden! Hun hadde fått et slag!

En nevrolog sier at hvis en pasient får et slag, og når lege innen 3 timer,har det stort potensial for å redde personen. Det handler om at vi alle lærer å se tegn på slag, og å kunne ringe en ambulanse og overføre denne informasjonen, slik at pasienten raskt får riktig behandling. En rask test består av fire trinn: 
1. Be personen om å smile (kan ikke)
2. Få personen til å si en fullstendig setning.
3. Be personen strekke begge armene (det fungerer ikke helt)
4. Be personen å strekke ut tungen (den vil rulle eller vri seg i munnen). 
Kardiolog (hjertespesialist) har sagt at hvis man sprer denne kunnskapen til så mange som mulig, så kan vi være sikre på at vi redder liv, kanskje til og med vårt eget..."

Denne historien er en tankevekker, her ser en hvor viktig det er å kunne utføre en enkel test for å redde liv. Så jeg vil oppfordre alle til å lære seg disse fire trinnene og spre dette videre til så mange som mulig. 

Av og til tror vi at det vi gjør,
bare er en dråpe i havet.
Men havet ville vært mindre
uten den dråpen.

(Mor Teresa)


1 kommentar:

hobbyvimsa sa...

Hei høpp!!

takk for fine ord fra deg:)

Viktig tema du tar opp her.Glad for å lære om symptomene:)Tar det med meg videre!!

Nyt søndagen:)

Klem Linda;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...