lørdag 27. oktober 2012

Madagaskar del 5


Vi er på vei sørover mot Ihosy. Her dyrker de ris i terrasser oppover fjellsiden.


Nå er vi kommet til Bara-land, Baraene er et kvegfolk og vi møtte på mange kvegflokker langs veien.


Vi hadde en stopp på en silkefabrikk og fikk se hvordan silken blir til. I denne hånden er det silkekokonger som silkeormen spinner rund seg. Når de klippet opp kokongen så vi silkeormen. Det finnes to typer silke, grov og fin. Den grove er grå på farge og blir produsert naturlig ute i trærne. Den fine er hvit og blir dyrket fram i drivhus. Den grove blir spunnet for hånd mens den hvite som er mye tynnere blir spunnet på maskin. Ellers blir alt gjort for hånd, bearbeiding av kokongen, spinning (av den grove silken), farging (det blir brukt naturmateriale til fargingen) og veving. Fascinerende å se på.


Etter å ha kjørt en stund til kom vi til en Lemur park. Vi hadde først lunch ved inngangen til parken. Menyen var den samme som ved piknikken den andre dagen, baguetter, bananer, syltetøy, salami og smøreost.


Disse barna gikk forbi når vi satt og åt. De er ikke store når de bærer vann på hode, og disse bøttene var ganske fulle, jeg er helt imponert.


Vi hadde guider med oss inn i Lemurparken, noen av dem gikk foran for å skremme dem fram. Lemurene, Maki på gassisk, også kalt Ringhaleaper, var så vant med folk at de kom ganske nærme. De hoppet omkring oss og spankulerte forbi på bakken.


Veldig flotte å se på. En av de gikk nesten helt inntil beinet mitt, ca. en halvmeter i fra. Da var det å stå helt i ro så jeg ikke skremte den bort.


Flere av Lemurene hadde to unger, de bar en på ryggen og en på magen. Ungene hang fast selv om de klatret høyt oppi trærne.


Denne Lemuren hadde skadet foten sin og satt på bakken. Da kastet de andre Lemurene bær ned til den så den fikk ete.


Vi så også en del Iguaner/Kameloner. Denne lille Iguanen spaserer på hånden til en av oss i gruppen.


Her er inngangen til parken. Den lille gutten var veldig ivrig til å være med på bildene vi tok av hverandre.


Denne palmen blir kalt "de reisenes tre" fordi den ser ut som en hånd som vinker.


Når vi nærmet oss Ihosy som er der Bara prosjektet er, ble landskapet forandret. Nå er vi kommet ned av fjellene og viddene strekker seg utover. Turen denne dagen tok noen timer, men med to kjekke stopp på veien så gikk det ganske så bra.

Fortsettelse følger, følg gjerne med videre.

P.s. husk å stille klokken en time tilbake i natt da:)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...