onsdag 17. mars 2010

Din plassering i søskenflokken forklarer kim du e:)

Har du nåken gong lurt på koffer det e forskjell på deg og søsknene dine sjøl om dokke har vokst opp i samme him? Det komme an på kor i søskenflokkken du e, om du e eldst, mellomst, minst eller enebarn. Det e selvfølgelig forska på dette også, som så møkje anna. Her kan du finne ut koffer du er som du er i forhold te eventuelle søsken, eg e mellomst og detta stemte nokså godt synes eg. Dette fant eg i et Hjemmet for ei stund siden:

Eldst:
De er lojale overfor autoriteter som foreldre og arbeidsgivere. Lov og orden er viktig for dem. De er ikke redde for ansvar, er flittige og ambisiøse, og naturlige ledere.
Kjendiser: Paul McCartney, President Bush, Angela Merkel

Mellomst:
 Barn som kommer mellom eldst og yngst, blir gjerne et både - og - menneske. Vedkommende blir flink til å lytte både oppover og nedover. De er gode lagspillere, for de kan dette med dialog. De kompromisser, megler og er fleksible.
Kjendiser: Martin Lutter King, Jens Stoltenberg, Madonna.

Yngst:
Det yngste barnet blir det ikke stillt like store krav til. De er drømmende kunstnere og livsnytere. Satser ofte på spennende og risikofylte prosjekter, og elsker å være i opposisjon.
Kjendiser: Jonas Gahr Støre, Bill Gates, Carola Haggkvist, Erling Kagge.

Enebarn:
Barn uten søsken kan i noen tilfeller være den lille babyen hele livet, men stort sett er de ansvarsfulle, ambisiøse og fokusert på det de gjør. De er dårlige til å dele, for det har de jo aldri vært vant til. De er ofte bedre på å lede en gruppe enn å befinne seg midt i den. Til enebarn regnes også de som er seks år eldre eller yngre enn sine søsken.
Kjendiser: Alexander Rybak, Tiger Woods, Vladimir Putin, Bjørn Borg.
Stor aldersforskjell til søsken: Barack Obama, Ingemar Stenmark.

Dette kjennetegner den eldste:
Konservativ
Pliktoppfyllende
Leder
Ansvarlig
Boksmart
Tradisjonstro

Dette kjennetegner den Yngste:
Rebell
Lekende
Underordnet
Avslappet
Streetsmart
Kreativ

Er du storesøster til en gutt, er du sikkert omsorgsfull og ansvarlig. Men er du lillesøster til en gutt, vet du godt hvordan du får viljen din. Alt påvirkes av forholdet til våre søsken: Interesser og jobbvalg, kjærlighet og valg av partner.

Her va det litt av kvart, synes du det va nåke så passte? Hvis du vil lesa heile artikkelen står den i Hjemmet nr. 8 i år.

2 kommentarer:

fru Jørgensen sa...

Syns det passa som ein prikk! Når eg blir stor ska eg bli sjef, men sånn foreløbig nøye eg meg med å bli sjefen te Kristian om nåken månedar...

Elise sa...

Ja det trur eg nok, husk han e enebarn og vil heller lede gruppa enn å være deltaker:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...