tirsdag 21. februar 2012

Om du er gift eller ikke, så bør du lese dette

Denne historien har jeg lest på nettet på bloggen til jungtweet This & that, jeg synes den var veldig sterk og vil dele den med flere. Denne teksten er fra Asia et sted og er fritt oversatt fra engelsk.

Om du er gift eller ikke, så bør du lese dette

Noen ganger leser man andre menneskers historier eller tekster som er så rørende at de får deg til å gråte. Den følgende teksten gjorde meg dypt rørt. Det er en ektemann som har skrevet dette:

Jeg kom hjem om kvelden, min kone hadde servert middag, jeg tok henne i hånden og sa. "-jeg har noe jeg må fortelle deg". Hun satte seg bare ned og spiste stille. Jeg observerte smerten i øynene hennes.

Plutselig visste jeg ikke hvordan man åpner munnen. Men jeg måtte la henne vite hva jeg tenkte. "Jeg vil ha en skilsmisse", sa jeg helt rolig. Hun så ikke ut til å bli særlig irritert av mine ord, i stedet spurte hun meg stille "hvorfor"?

Jeg unngikk hennes spørsmål, og det gjorde henne sint. Hun kastet bestikket sitt og ropte til meg: "Er du ikke en mann!?" Den kvelden snakket vi ikke med hverandre.  Hun gråt. Jeg visste at hun ønsket å finne ut av  hva som hadde skjedd med vårt ekteskap. Men jeg kunne ikke egentlig gi henne tilfredsstillende svar, hun hadde mistet mitt hjerte til Jane. Jeg elsket henne rett og slett ikke lenger.Jeg syntes bare synd på henne.

Med en dyp følelse av egen skyld, utarbeidet jeg en skilsmisseavtale som sa at hun kunne beholde huset vårt, bilen og en 30 prosentandel av selskapet mitt. Hun kikket på den, og deretter rev hun den i stykker. Kvinnen som hadde brukt ti år av sitt liv med meg hadde blitt en fremmed. Jeg syntes synd på henne.

Bortkastet tid, ressurser og energi, men jeg kunne ikke ta tilbake det jeg hadde sagt, for jeg elsket Jane så høyt. Til slutt skrek hun høyt til meg, og egentlig var det dette jeg hadde forventet. For det å se henne gråte var faktisk en frigjøring.  Ideen om skilsmisse, som hadde besatt meg i flere uker syntes å være fastere og klarere nå.

Den neste dagen kom jeg hjem veldig sent, og jeg fant henne sittende å skrive ved bordet. Jeg spiste ikke kveldsmat, men gikk rett i dvale og sovnet veldig fort fordi jeg var trøtt etter en begivenhetsrik dag med Jane. Da jeg våknet om natten, satt hun fortsatt der ved bordet. Jeg visste bare at jeg ikke brydde meg, så jeg snudde meg bare og sov videre.

Dagen etter presenterte hun sine skilsmissevilkår: Hun ville ikke ha noe fra meg, men trengte en måneds varsel før skilsmissen. Hun ba om at i denne ene måneden skulle vi kjempe i sammen om å leve så normalt som mulig. Hennes grunner var enkle: sønnen vår hadde sine eksamener i en måneds tid framover, og hun ville ikke at vi skulle forstyrre ham med vårt ødelagte ekteskap.

Dette var i grunnen greit for meg, men hun hadde noe mer på hjertet.. Hun spurte meg om å huske hvordan jeg hadde båret henne inn i huset på vår bryllupsdag. Hun ba om at jeg kunne gjøre det samme hver dag i en måned. Jeg skulle altså bære henne ut av soverommet vårt til inngangsdøren hver eneste morgen. Jeg trodde hun var blitt gal. Bare for å gjøre våre siste dager sammen utholdelig, så aksepterte jeg hennes merkelige forespørsel.

Jeg fortalte Jane om min kones betingelser. Hun lo høyt og synes det var absurd. "Uansett hva slags triks hun bruker, så må hun jo innse denne skilsmissen", sa hun hånlig.

Min kone og jeg hadde ikke hatt noen kroppskontakt etter at mine intensjoner ble brakt for dagen. Så da jeg bar henne ut den første dagen, var vi begge litt klønete. Vår sønn klappet bak oss, "pappa holder mamma i armene". Hans ord brakte meg en følelse av smerte. Fra soverommet til stua, så til døren. Jeg gikk over ti meter med henne i armene mine. Hun lukket øynene og sa lavt, "ikke fortell vår sønn om skilsmissen". Jeg nikket, litt opprørt. Jeg satte henne ned utenfor døren.Hun gikk for å vente på bussen til jobb. Jeg kjørte alene til kontoret.

På den andre dagen gikk alt mye lettere. Hun lente seg inntil brystet mitt. Jeg kunne kjenne duften av blusen hennes. Jeg innså nå at jeg ikke hadde sett særlig nøye på denne kvinnen i lang tid. Jeg skjønte at hun ikke var ung lenger. Det var fine rynker i ansiktet hennes, og håret hennes hadde grånet. Vårt ekteskap hadde slitt på henne. Ett lite øyeblikk lurte jeg på hva jeg hadde gjort mot henne.

På den fjerde dagen, da jeg løftet henne opp, fikk jeg en følelse av intimitet. Dette var kvinnen som hadde gitt ti år av sitt liv for meg. På femte og sjette dag, innså jeg at følelsen av intimitet vokste igjen. Jeg fortalte ikke Jane om dette. Det ble lettere å bære henne ettersom måneden gled forbi. Kanskje denne daglige treningen gjorde meg fysisk sterkere.

Hun skulle velge hva hun skulle ha på seg en morgen. Hun prøvde å granske mange kjoler, men kunne ikke finne en som passet helt. Så sukket hun, "alle mine kjoler har voks seg større": jeg innså plutselig at hun var blitt tynn, og det var grunnen til at jeg kunne bære henne mye lettere.

Plutselig slo det meg.. hun hadde gjemt så mye smerte og bitterhet i sitt hjerte. Ubevisst strakk jeg ut hånden og rørte ved hodet hennes.

Vår sønn kom inn og sa, "er det ikke på tide å bære mamma ut?" -For ham var det blitt en viktig del av livet. Min kone gestikulerte til sønnen vår om å komme nærmere, og hun klemte han tett. Jeg snudde ansiktet vekk fordi jeg var redd jeg skulle ombestemme meg i siste minutt. Jeg holdt henne i armene mine mens vi gikk fra soverommet, gjennom stua og ut i gangen. Armene hennes omkranset halsen min mykt og naturlig. Jeg holdt hennes kropp tett, det var akkurat som på vår bryllupsdag, men hennes lette vekt gjorde meg trist.

På den siste dagen, da jeg holdt henne i armene mine, så kunne jeg knapt bevege meg et skritt. Vår sønn hadde allerede gått på skolen. Jeg holdt henne fast og sa til henne at jeg hadde ikke lagt merke til at vårt liv manglet intimitet. Jeg kjørte deretter til kontoret og hoppet raskt ut av bilen uten å låse døren. Jeg var redd for at en liten forsinkelse ville få meg til å ombestemme meg...jeg gikk opp trappen, åpnet døren, og sa til Jane: "Beklager, jeg ønsker ikke denne skilsmissen lenger".

Hun så svært forbauset på meg, og deretter rørte hun ved pannen min. "Har du feber?", sa hun. Jeg flyttet hånden hennes fra hodet mitt. "Beklager Jane," sa jeg, "men jeg vil ikke skilles". Mitt ekteskap og livet var blitt kjedelig fordi min kone og jeg ikke verdsatte detaljene i vårt liv, ikke fordi vi ikke elsket hverandre lenger. Nå innså jeg at siden jeg bar henne inn i mitt hjem på vår bryllupsdag, så var det meningen at jeg skulle holde henne fast inntil døden skiller oss.

Bilde: Talantbek Chekirov (1971-) Trender Passion

Jane syntes plutselig å våkne opp. Hun ga meg en kraftig ørefik, og så smalt hun døren igjen og brast i gråt. Jeg gikk ned til bilen, og kjørte bort. Jeg dro innom en butikk på veien hjem, og der bestilte jeg en stor blomsterbukett til min kone. Den unge damen bak disken spurte meg hva hun skulle skrive på kortet. Jeg smilte og sa: "Jeg vil bære deg ut hver morgen inntil døden skiller oss fra hverandre."

Den kvelden kom jeg hjem med blomster i hendene og et smil i ansiktet. Jeg gikk opp trappene, for å finne min kone i sengen - død. Min kone hadde kjempet mot kreften i månedsvis, og jeg var så opptatt med Janes og mine egne behov at jeg ikke engang hadde lagt merke til det. Hun viste at hun ville dø snart, og hun ønsket å spare meg for den negative reaksjonen fra sønnen vår, i tilfelle vi hadde presset gjennom med skilsmisse.

Så i øynene til sønnen vår - ville jeg være en god og kjærlig ektemann....

...................................

De små detaljene i livet er det som virkelig betyr noe i et forhold. Det er ikke det store huset, bilen, eiendeler eller penger i banken. Disse skaper kanskje et miljø som bidrar til lykke, men det kan ikke gi lykke i seg selv. 

Så finn tiden til å være din ektefelles venn, og gjør de små tingene for hverandre som bygger intimitet. - Da vil sjansen være langt større for et lykkelig ekteskap!

Hvis du deler dette, kan du kanskje redde et forhold? Det er mange par som ikke skjønner hvor nær de var ved å lykkes da de ga opp.

(ukjent opprinnelse)

1 kommentar:

Spirea sa...

Dette er noe av det sterkeste jeg har lest på lenge! Tusen, tusen takk for at du delte det! Jeg har tørket mine tårer og sitter endelig og smiler. Vakkert, vakkert. Jeg er selv der at jeg skriver mye om dette tema for tiden..du kan jo se på bloggen min om du vil..jeg tror det er altfor mange som gir opp i dèt de holder på å lykkes....de gir opp for tidlig. Takk for at du skrev dette på bloggen din. Det ga meg faktisk inspirasjon til enda et innlegg...med tid og stunder :)
Jeg vil gjerne følge denne bloggen videre. Håper det er i orden for deg :) Guds velsignelse til deg. Klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...