mandag 6. februar 2012

Det snør, det snør tiddelibom


Det snør, det snør tiddelibom
nå snør det mye mer enn før,
tiddelibom og huttemegtu!!

Det er kommet ganske mye snø i helga. Hele fredagen snødde det uten stopp. Det var flere minusgrader så den snøen som kom var tørr og lett. Lørdag var det stort sett oppholdsvær men da kom vinden, sterk kuling og noen minusgrader, da er det kaldt. Jeg var en tur ute for å ta bilder, jeg var godt kledd men vinden trengte inn over alt der den kom til, den bet godt i kalde kinn. Men jeg fikk da tatt noen bilder før jeg rømte inn i varmen igjen. Søndag snødde det igjen, men da kom snøen vannrett. Snø og stiv kuling samtidig = inne-vær. Nå blåste snøen i fenner, da er det godt å ha kjekke mannfolk i hus som kan brøyte og holde veien sånn noen lunde kjørbar, og ikke minst lage gangvei så det er råd å gå utenfor (om en ønsker det!!) Synnøve var hjemme en tur i helga. Kjekt å se henne av og til:) Hun tok også snøskuffa fatt og laget vei til å gå fram til bilen.


I dag stod jeg opp til silende regn, nå er det virkelig sørpe ute. Ikke nok med det, det har gått over til snøvær igjen nå utover formiddagen. Skikkelig vestlandsvær dette. Skal vel fryse på igjen til natten da så det blir speilglatt tenker jeg. Nå ligger gradestokken på en plussgrad. Værmeldingen sier det skal komme opp til 3-4 plussgrader i dag, kan bli en skikkelig sørpe ut av det. Men akkurat nå er det hvitt det som kommer ned, godt vinden har løyet, i dag daler snøen rett ned om ikke annet.


På det siste bilder ser du utsikten over sjøen rett vest for huset. Isen ligger enda men jeg vet ikke om den er tykk nok til å gå på. Jeg er alltid skeptisk til sjøisen.

Jeg fyrer i ovnen, kryper god sammen i godstolen og leser. For tiden leser jeg steinalderromansyklusen Jordens barn. Den er utrolig spennende og fascinerende, jeg holder på med den 5 boka i en serie på 6. Det er vanskelig å legge den fra seg, det er godt jeg har fått beskjed om å ikke gjøre så mye for tiden så jeg kan lese med god samvittighet. Kanskje er skulderen helt god igjen når jeg er ferdig med serien. Den er iallefall blitt litt bedre allerede:)
Ha en fin mandag:)

1 kommentar:

Unknown sa...

Takk for tipset, det blir vurdert;-)
Her snør det sidelengsog er bare -4 i dag etter en kaaald helg med -32 på det meste, brrrr;-)

Ha en fin dag og kos deg med gode bøker i det"fine" været!
Klem fra Grete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...