mandag 6. desember 2010

Julemarkedet i Haugesund

Det e 6. desember og eg har åpna den 6. pakken i kalenderen. Me e allerede ei lita veke inn i advent. I går va eg og Steinar å besøkte julemarkedet i byen, det va skikkelig bra. Først av alt kjøpte eg gløgg te oss, den smakte skikkelig godt. Det va mange flotte boder med håndarbeider, kunst og mat å få kjøpt. Alle salgsvarene i  bodene skal være fra distriktet og det va flotte ting.  De har også designa julemarkedkrus som ein kan kjøpa på julemarkedet, og det måtte eg jo få med meg.

Va i Praha på julemarked for et par år siden og der solgte de ei spesiell rullekake, den samme typen selge de her på markedet også. Så det måtte me jo også kjøpa:) Den hette ungarsk rullekake, søt og god. Rådhuset, som forøvrig blei kåra te landets finaste rådhus tidligare i år, e blitt byens julekalender. Det e 24 vinduer som vende mot rådhusplassen og det blir sett et hjerta i kvart vindu fram mot julaften, veldig koselig. Eg hadde ikkje med meg kamera så bildene eg tok e tatt med mobilen, bortsett fra kruset som eg tok med kamera nå eg va hima igjen.

Julemarkedkruset som de har laga te julamarkedet

Det stora julatreet som i år har fått pynt på seg, tidligare år har det kun vært lys på treet på rådhusplassen. Litt spesiell pynt synes eg, det e Kopervik videregående som har hatt oppdraget med å pynta det. Siden Haugesund ligge ved havet og havet har hatt stor betydning for byen opp gjennom tidene, har de valgt å pynta det med symbolikk fra havet. Det vises lettast med kulene på treet som e små blåser som en bruke te å feste på fiskegarn ol.

Ein kopp varm gløgg e godt når det e så kaldt.

Mange flotte boder...

....som selge møkje forskjellig....

.... så her e det nåke for enhver smak

Denna litle hesten falt eg pladask for, den e laga av alpakkaskinn og e heilt utrulig mjuk og god (eg kjøpte den ikkje, men hadde veldig lyst).

Ungarsk rullekake, må smakast. Den e skikkelig søt og god. Det gjekk unna med salget her, så me måtte stå å venta på at den sko bli ferdig steikt, så me fekk kaka rykande varm:)

Haugesund rådhus, eller det rosa rådhuset som det også blir kalla, e blitt byens julekalender. Hvis du ser godt etter ser du at det e hjerter i 5 av vinduene.

Her skinner sola på rådhuset og det ser orange ut, men det e altså rosa som det forrige bildet vise. Her ser ein hjertene litt bedre, ikkje lika bra å ta bilder med mobilen. Får bedre bilder med speilreflekskamera, med det hadde eg ikkje med meg i går.

Julamarkedet va skikkelig bra så det håpe eg kan bli ein fast tradisjon her i byn. De har hatt det åpent fra torsdag 2. desember og fram te i går, søndag 5. desember. Det ska og være åpent fra torsdag 9. desember og fram te søndag 12.desember. Det e vel verdt et besøk.

Nå e det oppgaveskriving som gjelde her i gården. Ska bruka de neste dagane på den og håpe å være ferdig før helga. Den ska leverast mandag 13. desember og e eksamen i den første modulen på videreutdanningen i universell utforming. Masse arbeid men veldig interessant. Eg e blitt skikkelig forkjøla, e tett i hodet og nasen renne, nyse og har tørkerullen innen rekkevidde, så det blir ein utfordring nå i innspurten av eksamensoppgava. Går nok bra det og ska du sjå:) Men nå e det anna skriving enn blogg skriving som står på planen, ha ein fortsatt fin mandag:)

1 kommentar:

Violetta sa...

Hei! Så koselig at du har lagt igjen kommentar hos meg, da fant jo jeg en splitterny blogg! :)
Rosa rådhus, så lekkert da, og så artig med hjertene i vinduene. Slik burde det være i flere kommuner.
Jeg liker også å gå på julemesser/markeder. Mye flott å se, og som du sier...mye godt å spise og drikke :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...