onsdag 20. november 2013

50 års-dags gave


I september ble Steinar 50 år og jeg måtte finne på en gave å gi. Hva gir en til en 50 åring som har det han trenger og litt til? Verktøy har jeg forbud mot å kjøpe da han helst vil kjøpe dette selv (dvs. jeg har ikke greie på verktøy og kjøper ikke det rette :) )

Han er i overkant interessert i bil og da spesielt i VW. I både bilcross og rallycross har han kjørt boble, og han samler på bobler. Men de har han så mange av at jeg kunne ikke kjøpe det (kjøpe en da, men han hadde modellen fra før av). Det er selvfølgelig små bobler som kan stå på hyller og i skap det er snakk om :).

Da kom ideen om å gi han en tur i gave. Jeg hadde hørt om en by i Tyskland som heter Wolfsburg. Det er der de produserer VW, det er VW`s vugge. Som tenkt så gjort, turen ble bestillt og jeg gledet meg til å overrekke den på 50 årsdagen.

7. november satte vi oss på flyet til Berlin. Siden vi kom så sent om kvelden til Berlin gikk det ikke tog videre til Wolfsburg den kvelden. Så det ble en natt på hotell i Berlin. Neste dag tok vi tog til Wolfsburg, en tur på 1,5 timer. Vi kom fram til hotellet litt over kl. 12.00 på fredagen, men vi fikk ikke rommet før kl. 15.00. Bagasjen kunne stå bak disken i resepsjonen mens vi tok en tur ut i byen for å se oss om. Hotellet lå i et rolig og landlig område. Det viste seg å være der den opprinnelige fabrikken lå i starten. Vi fant en koselig havnereataurant og spiste lunch. Det er en industriby så det var ikke noe særlig med butikker å gå i, men det var ikke det som var målet med turen heller. Da vi hadde sett hvor Auto Museum Volkswagen og Autostadt lå, gikk vi tilbake til hotellet. Der hadde de allerede båret bagasjen vår opp på rommet. Vi fikk et stort og fint rom og det var godt å komme opp å kvile litt etter å ha reist noen timer. Det ble tre retters middag på hotellet om kvelden.

Lørdag morgen stod vi tidlig opp og hadde en god frokost. Så gikk vi til Auto Museum Volkswagen for å se hele VW`s historie. Det var mange biler å se på helt fra 40 tallet og opp til i dag. Steinar forklarte meg om utviklingen av bilene, hva som forandret seg etterhvert som nye modeller ble til. Det var riktig interessant. Det var også biler han ikke hadde sett før, modeller som ble laget men ikke var kommet i produksjon. Etter at vi hadde vært igjennom hele museet gikk vi videre til Autostadt. Det var et flott område som de hadde bygd opp og viste forskjellige biltyper som VW, Audi, Lamborgini, Porche, Seat og noen til (husker ikke helt) Det var mange forskjellige bygninger. Midt i området var det et kundesenter hvor folk som hadde kjøpt ny bil kunne hente den. Det var mye folk over alt. Det var et flott område/park som var bygget opp, med vann og øyer hvor bygningene lå på. Vi hadde en fantastisk flott dag. Det var et museum inn på dette området også, det er fra dette museet bildet av bilen over er tatt. Det er en gullboble med diamanter :) Etter mange timer i denne parken gikk vi tilbake til hotellet, da var vi helt utslitt. Det var godt å komme opp på rommet for å hvile før middagen på hotellet om kvelden.

Søndag morgen var det på tide å pakke kofferten og dra hjemover. Vi bestillte taxi til jernbanestasjonen da vi gikk til frokost. Da vi kom ned i resepsjonen for å sjekke ut og se om taxien var kommet, stod en fra hotellet klar til å kjøre oss. Vi fikk skyss i hotellets egen bil helt gratis. På vei til stasjonen fikk vi også høre historien om Wolfsburg og VW.
 Så var det 1,5 timer med tog til Berlin, 20 minutter med buss til flyplassen, fly til Oslo og til sist fly til Haugesund. Det var en flott tur med mange gode minner å ta vare på og mye å fortelle om når vi kom hjem. Og jubilanten var veldig fornøy med gaven :)

3 kommentarer:

Spirea sa...

For en fantastisk flott gave! Jeg hadde en boble en gang...kul bil ;) Og nei, det er jommen ikke lett å finne på gaver..har selv en som blir 40 om få dager..og har omsider landet på gave...(også noe bilrelatert ;))puh.
Håper dine dager er fine og at du nyter og koser deg i førjulstiden :) mange klemmer til deg

Spirea sa...

ps. har en giveaway nå som du kanskje vil bli med på :)

Anonym sa...

شركة رش مبيدات ببريده

شركة تنظيف خزانات بالدمام

شركة مكافحة حشرات ببريده
شركة تسليك مجارى بالقصيم
شركة الشهيد للخدمات المنزلية
شركة مكافحة النمل الابيض بالرياض

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...