tirsdag 23. april 2013

Lyset, regnets og jordens velsignelse

Må lysets velsignelse være over deg
- lys omkring deg og lys i ditt indre.
Må velsignelsens sollys skinne på deg
som et stort, varmt leirbål,.
så fremmede og venner
kan varme seg i din nærhet.
Og må lyset skinne i øynene dine,
slik et stearinlys i vinduskarmen
ønsker vandreren velkommen inn.

Må regnets velsignelse være over deg.
Må regnet falle over din ånd, 
vaske den ren og etterlate en dråpe
som himmelfargen kan speiles i
- og kan hende iblant en stjerne

Må jordens velsignelse være over deg.
Må jorden være myk under føttene dine
når du går langs veien.
Må jorden være myk under deg
når du legger deg til hvile etter en strevsom dag.
Og må jorden være myk over deg
når du en gang hviler under den.
Må den være så myk
at din sjel raskt forlater den
på sin vei hjem til Gud.

Må Gud velsigne deg, og velsigne deg rikelig.

Fra boken: Legender og velsignelser av Kristina Reftel

00000000000000000000000

Endelig på bena igjen etter å ha vært mer eller mindre syk fra uka før påske. Det begynte med en forkjølelse som etterhvert nesten forsvant, for så å ta seg skikkelig opp igjen etter påske. Hosten ble veldig plagsom både for meg og alle rundt meg. Til slutt fikk jeg en time hos legen for å få resept på hostesaft.

Legen hørte det pep i lungene men det var ikke noe lungebetennelse å høre. Jeg fikk resepten min og så en tur innom apoteket for å kjøpe hostesaft, det var hostesaft av sterkeste sort og jeg så frem til å slippe unna hosten. 

Neste dag var jeg litt uggen men dro på jobb, og tro det eller ei, hostesaften virket. Men den virket mer enn den skulle viste det seg etter hvert. Jeg måtte dra hjem fra jobb om formiddagen for jeg var helt ør og dårlig. Hjem på sofaen og sloknet som et lys. Utover kvelden kom kløen og pulsen økte. Da begynte alarmklokkene å ringe. Neste morgen var det å lese pakningsvedlegget (det gjør jeg stort sett aldri, men det burde jeg kanskje heretter) og jo da, den inneholdt et morfinstoff. Og det er jeg allergisk mot!! Det var lørdag morgen og bare å ringe legevakten, fikk der beskjed om å ikke ta mer av den og en time hos vaktlegen midt på dagen. Da ble det resept på ny hostesaft, antibiotika og sykemelding i en uke da det hadde utviklet seg til bronkitt. Jeg var glad jeg hadde sjåfør denne dagen for jeg var helt gåen.

Mandag utpå dagen gav kløen seg, men jeg reagerte på antibiotikaen med svimmelhet, kvalme og magetrøbbel. Så det ble litt av en uke. Men når kuren var over kom energien tilbake og nå er jeg helt frisk:)

Nå ser jeg frem til vår og varmere dager. Vinteren var både kald og lang i år. Men nå er det plussgrader og det er kommet en del regn, så nå kommer nok både gress og trær til å bli grønne igjen.

Ønsker deg en fin vårdag:)

2 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

For ein nydeleg velsignelse!!

Godt å høyre du er betre.
Når sjukdom rammar slit det hardt på ein sjølv og dei rundt ein.

Spirea sa...

Nydelig- rørt til tårer <3

Og så må jeg bare si at du har jommen hatt litt av en dose. Glad for å høre du nå er på beina igjen....og jeg håper du ikke får en slik runde noen gang igjen.
Ønsker deg en fin helg - tusen takk for rørende kommentar hos meg, den har jeg lest mange ganger - og tatt til meg. Virkelig rett inn i min situasjon, jeg ble så gla. klem til deg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...