torsdag 10. januar 2013

Vismennenes gaver

Om mennene som fulgte Betlehemsstjernen forteller Bibelen ikke annet enn at de var vismenn fra Østen, og at gavene de brakte, var gull, røkelse og myrra.

Men legenden forteller at disse tre gavene ble båret fram av tre menn i ulik alder.

Den første var en ung mann, som hadde lett etter en konge å hylle, en som var verdig de idealene han hadde. Til denne kongen ville han gi en gave det sømmet seg en hersker - gull.

Den andre var en middelaldrene mann, som lengtet etter noen som kunne gi livet hans mening. Han søkte Gud, og for å ære Gud når han fant ham, hadde han med seg noe han ville bære fram som offer - røkelse.

Den tredje mannen var gammel, med et langt liv bak seg. Han strevde med alt han hadde gjort feil i livet, og søkte en Frelser. Med den visdom som bare kommer med alderen, forsto han at denne Frelseren måtte være en som ikke var fremmed for lidelsen. Hans gave var derfor den legende myrraen.

Tre menn, tre gaver - som alle fikk plass ved Jesusbarnets føtter.
Kristina Reftel


1 kommentar:

hobbyvimsa sa...

Hei høpp!!

Takk for fine ord og gode kake tips som jeg skal huske på til neste gang.Her i huset blir ting sjelden planlagt,og bare tatt på strak arm,men neste bursdag skal jeg være ute i god tid:)

Nyt søndagen og snart ny uke!!

Klem Linda:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...