lørdag 8. september 2012

Høstens gleder


Epler og pærer de vokser på tre,
og når de blir modne så faller de ned!

...sier en gammel barne regle. Eplene og pærene på våre trær henger fortsatt godt. De er heller ikke så veldig modne enda. De røde prinsene er vi begynt å ete av, de er gode nå.


Disse heter Gullspir og er syrlige. Det er ikke så mange som liker å ete de som de er, men de er utrolig gode til å lage mat av. Disse bruker jeg i eplekaker. Jeg liker godt å ete de for jeg liker syrlige epler. Disse eplene modnes en del senere enn Prins. Det er veldig mye epler på disse trærne, så det blir nok en del eplekaker fremover. Har allerede bakt et par kaker av disse eplene, da er det ikke så nøye om de ikke er modne enda. Kakene falt ihvertfall i smak:)


Plommene er gode nå, det har ikke vært den store plommehøsten i år. Men det er da noen på treet så vi har fått ete litt.


Pærene har vi ikke smakt på enda, de er ikke helt modne enda. De blir ikke så store men de er veldig gode på smak.

Det er herlig med mye frukttrær i hagen. Gullspir har stått her på garden siden lenge før vi overtok. Og de kommer med store mengder frukt hvert eneste år. De andre frukttrærne har vi plantet litt etter litt. Det regner stort sett hver dag nå, men det ser ut til at frukten holder seg fin. Er litt spent på pærene, de har en tendens til å sprekke. Er snart på tide å prøvesmake å se om de er modne:)

Ønsker alle en riktig god helg:)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...