torsdag 21. mars 2013

En hjerteklem

Denne historien har jeg hentet fra Hjerteklem på facebook. Ta deg tid til å lese den. Her er det litt å tenke på for noen og enhver.

oooooOOOooooo

En far kommer hjem fra jobben sent, trøtt og irritert, da hans 5 år gamle sønn venter på ham i døren.
Sønnen: Pappa, kan jeg stille deg et spørsmål?
Far: Ja, hva er det?
Sønnen: Pappa, hva tjener du i timen?
Far: Det angår ikke deg, hvorfor spør du om det? svarte faren sint.
Sønnen: Jeg vil bare vite, fortell meg hva du tjener i timen!
Far: Hvis du virkelig ønsker å vite..., Så tjener jeg 140 kroner i timen.
Ohhhhh, sier hans sønn og blir trist. Han tenker, og spør deretter: Kan jeg få 70 kroner?
Faren svarer irritert: Hvis den eneste grunnen til at du spør, er for å kjøpe en dum leke eller noen annen dritt, kan du gå til sengs med en gang. Gå på rommet ditt og tenk over hvor egoistisk du er, jeg jobber hardt hver eneste dag for å tjene penger og du oppfører deg så barnslig!
Den lille gutten gikk til rommet sitt og lukket døren. Mannen satte seg ned, og ble enda sintere over guttens spørsmål. Hvordan våget han stille slike spørsmål og så be om penger?
Etter en times tid, roet faren seg og begynte å tenke. Kanskje det var noe sønnen virkelig trengte, sønnen spurte jo egentlig svært sjelden om penger.
Han gikk til guttens rom og åpnet døren....
Sover du, gutten min? spurte han.
Neida pappa, jeg er våken.
Jeg har tenkt, kanskje jeg var litt streng, det har vært en lang dag, og jeg lot min frustrasjon gå utover deg. Her er de 70 kronene du ba om!
Gutten satte seg opp og smilte, "Aaahh, takk pappa!" Han løftet puten og plukket opp noen krøllete penger.
Faren så at gutten allerede hadde penger, begynte derfor å bli sint igjen. Hvorfor spurte du om mer penger, når du allerede har? spurte faren. Den lille gutten begynte å telle pengene sine, og kikket opp på faren sin:
"Fordi jeg ikke hadde nok, men nå har jeg det!"
Pappa, jeg har 140 kroner, så nå kan jeg kjøpe en time av din tid, sa gutten, og ga pengene til faren! Kom hjem tidlig i morgen, jeg vil så gjerne spise middag sammen med deg! Faren brøt fullstendig sammen. Han la armene rundt sin lille sønn, og gav ham en lang og god klem.

Dette er bare en påminnelse til alle som jobber så hardt i livet, vi må ikke la tiden passere så lett uten å få tilbringe tid med de vi elsker. Noen ganger kan man ofre en time med jobbing, for å dele tid med familie og venner. Det kan vise seg å være den beste investering. Hvis du dør i morgen, kan jobben din enkelt erstatte deg i løpet av noen dager. Mens familie og venner som vi forlater, vil føle tomhet og tap resten av livet!

2 kommentarer:

Spirea sa...

Nå har det seg sånn at jeg er en følelsesmessig kaos for tiden - og denne altså...fikk tårene mine til å renne.
For en fantastisk liten gutt, han har virkelig skjønt det. Rørende og virkelig noe å tenke på. Vi jobber og jobber og tar oss så altfor lite tid (ofte) til det som virkelig betyr noe - som barna og de vi er glad i. Tusen takk for nydelig påminnelse.
Ønsker deg en god helg og velsignet påske. Mange gode klemmer fra meg <3

Refleksjon på livsvegen sa...

Takk at du deler!
Har lest den før også, men er like sterkt å lese den igjen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...