søndag 19. februar 2012

Fastelavnsboller


I dag er det fastelavn og da må en jo servere fastelavnsboller med krem. Jeg fant en oppskrift i Hjemmet på fastelavnsboller som jeg ville prøve, og denne deigen var veldig god å jobbe med. Bollene er også veldig gode på smak. Her er oppskriften:

Fastelavnsboller
16 stk.

100 g smør
3 1/2 dl melk
50 g gjær for søte deiger
100 g sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
ca 500 g hvetemel
FYLL:
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 egg til pensling
melisdryss til pynt

Stekes på 225 grader i 12-15 minutter

Jeg laget også noen boller med vaniljekrem inni og noen rosinboller. Når jeg har vaniljekrem inni gjør jeg det på denne måten: Først triller jeg ut bollene, trykker de litt flate og legger en klatt med ferdig vaniljekrem på. Så bretter jeg kantene over og tetter godt igjen og legger bollene med skjøten ned på steikebrettet. Disse bollene blir steikt likt som de andre. Smaker utrolig godt, det eneste er at de bør avkjøles før en eter de for vaniljekremen blir veldig varm.

Før helgen forsvant siste rest av is på veien her, endelig kan jeg legge bort broddene igjen (denne gangen skal de ikke legges på en lur plass men henges opp på en knagg!!). Men hva skjer så, jo, i natt og i dag har det kommet en god del snø igjen, hm. Og etter hva yr sier skal det fryse på til natten. Men hele uken som kommer skal det regne så snøen forsvinner kanskje i samme farten som den kom.

I kveld er det sangkveld på soknehuset, det ser jeg fram til. Det er koselig og vi får sunget mye sammen med mange kjekke folk. Ha en fin søndagskveld :-)

1 kommentar:

Seascape sa...

Hei :-)
1000 takk for kommentaren i bloggen min. Håper senebetennelsen snart gir seg og at du da kan hekle mini hjerter :-)
De var utrolig fine iPhone dekselene som du har laget.
Ha en riktig fin uke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...