tirsdag 27. november 2012

Når et barn blir født

Når et barn skal fødes, tar en engel barnet med og viser ham eller henne hele universet. Barnet får et svimlende øyeblikk se alle verdens hemmeligheter, all visdom som finnes gjemt der, og får vite hva det innebærer å være menneske. Og enda viktigere - barnet får også se hele sitt liv, med alt det vil romme av gleder og sorg.

Deretter legger engelen forsiktig en finger over barnets munn og hvisker stille at barnet nå skal glemme alt dette. Hvert menneske må nemlig selv få oppdage sin livsvei, må selv få tilegne seg verdens visdom og hemmeligheter.

Men når barnet blir født, finnes merke etter engelens finger fortsatt, som en grop mellom munnen og nesen. Det er en påminnelse om at det finnes noe mer.

Derfor søker alle mennesker etter meningen med livet, drevet av et minne om det de en gang har sett, og som  nesten er blitt glemt. Vår lengsel etter fellesskap med Gud ble plantet i oss alt før vi ble født.

Kristina Reftel


Jeg ble mormor i går ettermiddag til en liten gutt, mitt første barnebarn. Det er en velsignelse å få oppleve et slikt under. Da syntes jeg det passet veldig bra med denne fine historien fra Kristina Reftel. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med gutten:)

Kjære far i himmelen.
Velsign dette barnet og 
velsign denne dagen da alt blir nytt.
Smil til dette barnet
og omslutt det med din kjærlighet.
Lær det å vandre i dine fotspor
og å leve sitt liv i
tro, håp, kjærlighet og medfølelse.

Fra boka: Legender og velsignelser

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer som mormor
Tenker det er stas:)
Og at du gleder deg til å bli kjent med den lille

Fin velsignelse du deler

Moro du ville være m på min lille Give Away

Merethe sa...

Gratulerer så masse som mormor!
Selv er jeg heldig å være bestemor til 3 + to bonus.
Ingen ting er bedre enn å sette seg ned med et barnebarn i armene, enten en nyfødt eller en 1.klassing som suger til seg kunnskap og lyser hver gang han har lært nye bokstaver og kan lese mer og mer :-)
Kos deg videre med din lille gutt - det er virkelig en velsignelse!!

Det er forresten en utrolig flott blogg du har - du skriver så masse fint. Jeg har lagt meg som følger selv om jeg ikke har egen blogg.

Ha en velsignet førjulstid!!

Hilsen Merethe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...