søndag 8. september 2013

Spindelvevet

Som ung var det Davids oppgave å vokte farens saueflokk, en jobb som innebar at han måtte slåss med både løve og bjørn. Men en dag da han satt på en stein og kikket ut over engen, fikk han plutselig se en edderkopp komme krypende.

"Herre," sa han, "jeg kan forstå at du har skapt sauen, som gir oss både mat å spise og ull som holder oss varme. Jeg kan også skjønne hvorfor du har skapt den mektige løven, som med sin styrke vitner om din kraft. Jeg kan til og med forstå at du har skapt bjørnen, som med sin omsorg for ungene sine vitner om kjærligheten du har til ditt folk. Men edderkoppen er et lite og ubetydelig dyr. Hvorfor skapte du edderkoppen, Herre?"

Guds svar kom som et stille sus:

"David, du tenker smått om mitt skaperverk. Men det skal komme en dag da du trenger edderkoppen."

Senere gjorde David tjenester ved hoffet under kong Saul, men Saul var misunnelig på den prektige David. Derfor måtte David ofte flykte fra Sauls vrede.

En gang flyktet David opp i fjellene for å unnslippe Sauls soldater, som var sendt ut for å drepe ham. Men soldatene tok innpå David, og han begynte å frykte at de snart skulle finne ham. til slutt fant han likevel en grotte der han kunne gjemme seg. Men han kunne høre lyden av soldatene som nærmet seg, og han innså at de antakelig ville avsløre gjemmestedet hans ganske snart.

Da fikk han se en edderkopp komme krypende langs den ene grotteveggen, og snart hadde edderkoppen spunnet et spindelvev som dekket hele åpningen inn til grotten.

Da soldatene kom fram til grotten, kastet en av dem bare et raskt blikk i retning av den.

"Der inne kan ingen ha gjemt seg. Dersom noen hadde gått inn i grotten, ville spindelvevet ha vært ødelagt."

For der Gud er, er spindelvevet et vern like sterkt som en steinmur. Og der Gud ikke er, er steinmuren et vern like svakt som et spindelvev.

Fra boka:Legender og velsignelser av Kristina Reftel

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...