mandag 8. februar 2010

Ti gode grunner til å spise SJOKOLADE!


1. Reduserer høyt blodtrykk
Tysk forskning viser at sjokolade hjelper til med å balansere blodtrykket. Faktisk kan mørk sjokolade virke like godt på blodtrykket som enkelte medisiner, skriver Laurelonhealthfood.com.

2. Bra for hjertet
Mørk sjokolade og kakao med mye flavanol kan forebygge hjerte- og karsykdommer, skriver forskning.no. En studie ved University of California viser at flavanolrik sjokolade er bra for hjertet. Flavanol kan også redusere risikoen for blodpropp.

3. Gjør deg våken
Litt mørk sjokolade hver dag kan hjelpe mot kronisk tretthet. Forskning ved Hull York Medical School i Storbritania viser at stoffet polyfenol i sjokoladen påvirker hjernen, slik at du føler deg mer våken, skriver BBC News.

4. Forbereder blodtilførselen til hjernen
Ifølge en professor ved University of Nottingham, kan kakao med mye flavanol øke blodtilførselen til hjernen i to til tre timer, ifølge Laurelonhealthfood.com.

5. Bra for hummøret
Sjokolade frigjør endorfiner og serotonin i hjernen. Dette er stoffer som gjør at vi føler oss lykkeligere og mindre stresset, ifølge DinSide Helse.

6. Bra for blodårene
Daglig inntak av sjokolade forbedrer blodårenes funksjon, viser en undersøkelse publisert i Journal of Hypertension.

7. Reduserer kreftrisikoen
Mørk sjokolade inneholder en antioksidant som hindrer vekst av kreftsvulster, skrivrt klikk.no.

8. Bra for sjelettet
Forskning.no melder at sjokkolade kan redusere risikoen for benskjørhet. Forskere fra Oklahoma State University hevder at polyfenolene i sjokoladen styrker beina i perioden etter at man har spist det.

9. Positivt for kolesterolet
Mørk sjokolade reduserer det dårlige klesterolet og øker det gode kolesterolet, skriver Lommelegen.no. Den mørke sjokoladen reduserer dessuten risikoen for åreforkalkning.

10. Forlenger livet
Kakaobønner kan forlenge livet, ifølge forskning.no. En undersøkelse fra Harvard School og Public Health viser at sjokoladespisere i gjennomsnitt lever ett år lenger enn andre.
Kilde: side2.no


Dette fant eg i Hjemmet tidligere i år. Godt nytt for alle som elske sjokolade. Men det blei påpeikt at sjokoladen må være mørk, med minst 70% kakao. Dessuten må den inntas i små porsjoner. Eg e veldig glad i sjokolade, spesielt i mørk sjokolade, men eg har pålagt meg sjøl 100% snopefri fram te Irene og Kristian sitt bryllup 31. juli. Uff og uff, men eg har nå holdt meg vekke fra snop siden haustferien og kan ikkje bryta det nå. Eg får heller sjå fram te at eg kan nyta sjokolade på seinsommaren:)

1 kommentar:

Synnøve sa...

Det glede einhver sjokoldae elsker å lese dette :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...